Промоција на „Порој од пепел“ од Исток Улчар

Од:

„Порој од пепел“ – четвртата стихозбирка на Исток Ј. Улчар вечер, во 20 часот, ќе биде промовирана во Младинскиот културен центар (МКЦ).

Стихови ќе читаат: Лазар Христов и Сергеј Димовски. Музичката подлога е на Александар Скрјабин/Немнтин – „Мистериум: Уводно дејство (Подготовка за конечната мистерија)“.

Како што е најавено, промоцијата ќе биде реализирана по соодветен протокол, запазувајќи ги препорачаните мерки за заштита.
Исток Ј. Улчар е роден на 11.9.1996 година во Скопје. Од 2014 досега се објавени четири негови книги поезија. Негови песни и расказ се застапени во неколку избори на дела од млади македонски и ексјугословенски автори.

Учествувал на повеќе поетски читања дома и на два поетски настани во Белград, Србија. Негови песни се преведени на српски, на унгарски и на англиски јазик.

Би можело да ве интересира

„Трамунтана“ од Шпанија ја објави сликовницата „Џиновска продавница за фантазии“

Ана Ололовска

Промоција на книгата „Нека играат децата“ од Денис Бојаров

Ана Ололовска

Објавена книгата урбани есеи „Медиумот што недостасува“ од Томислав Османли

Ана Ололовска

Славој Жижек: Влеговме во војна со „Пандемија“ и идеите дека ќе заврши набрзо се утопистички

Ана Ололовска

Објавена „Лирската биографија на Конески“ од Атанас Вангелов

Ана Ололовска

Промоција на хумореската „Ѕврчки“, прв културен настан во време на пандемија во Делчево

Ана Ололовска