Промоција на книгата „Дремката на облакот“

Од:

Книгата „Дремката на облакот“ од поетесата Софија Бислимоски ќе биде промовирана денеска во Скопје.

Збирката содржи осумдесет хаику песни, a промоторка и рецензентка е Весна Мојсова-Чепишевска, професорка на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“.

Бислимоски минатата година има освоено Гран при за поезија на литературниот конкурс „Моќта на читањето – Климентова животна сила“.

На шестиот меѓународен фестивал за поезија и краток расказ „Михајло Ковач“ во Нови Сад доби прва награда, а на девети меѓународен фестивал за поезија и краток расказ „Војислав Деспотов“ во Нови Сад во Србија, беше второнаградена.

Коавторка е на книгата „Тивките сили на духот“, а по објавувањето на збирката поезија „Мисли молкома“, минатата година, ова е нејзина втора книга.

Би можело да ве интересира

„Шепотот на пелагониските села“ – нова книга на писателот Ѓорги Лазаревски

Ана Ололовска

Српската писателка и преведувачка Милена Илиќ на книжевна резиденција во Скопје

Ана Ололовска

„Поетската ноќ во Велестово“ годинава во знакот на домашни уметници и гости од Ирска и Бугарија

Објавена книгата „Потенцијалите на жанрот крими-драма преку сценариото за игран филм Се викам Слобода“ од Стефан Марковски

Ана Ололовска

Промоција на книгата „Македонците во светот“ на Славе Николовски Катин

Ана Ололовска

Во Охрид промоција на романот „Некој бил тука“ од Николина Андова Шопова