Промоција на избрани дела од Стојан Андов

Од:

Промоција на избрани дела на Стојан Андов ќе се одржи денеска во Кинотеката на Македонија.

Во колекцијата од десет томови застапени се книгите: „На мој начин“, „Моите патувања“, „Стравот и љубовта“, „Кицо Американецот“, „Јосип Броз Тито и распаѓањето на Југославија“ ,„Приказната на Марија“, „Драматичната 1991 година“, „1992-година на опасни предизвици“, „Успеси и заговори -1993 година“ и „Пред атентатот и по него“.

За мемоарско-публицистичките и литературни дела ќе говорат Раде Силјан, главен уредник на изданието, академик Владо Камбовски, писателот Блаже Миневски, надворешно-политичкиот коментатор Љубомир Гајдов и амбасадорот Љупчо Арсовски.

Со промоцијата на избраните дела „Матица македонска“ ќе ја одбележи и осумдесет и тригодишнината од раѓањето на Стојан Андов, прв претседател на Собранието на Република Македонија.

Би можело да ве интересира

Објавена книгата „Даница Ручигај: Песна над песните“ на Искра Чоловиќ и Свето Стаменов

Ана Ололовска

Промоција на книгата „Уметноста и дрогата: Стимулирана имагинација“

Ана Ололовска

Излезе од печат книгата „Далеку, а блиску“ на професорот Владимир Мартиновски

Ана Ололовска

Објавен превод на романот „Броеница“ од грузиската писателка Тамта Мелашвили

Ана Ололовска

Излегоа од печат изданијата на манифестацијата „Караманови средби“

Ана Ололовска

Објавена книгата „Лиричност од Шекспирова“ од Ѓоре Ѓелев

Ана Ололовска