Промоција на „Дувни, дувни ветренце“ од Наум Попески

Од:

Писателот и поет за деца Наум Попески денеска напладне во Вевчани ќе ја промовира неговата нова поетска збирка за деца „Дувни, дувни ветренце“.

Попески вели дека сакал промоцијата да биде на неговиот роденден и во неговото родно место затоа што Вевчани му е инспирација за делата и му посветил голем број песни за детството, планинските извори, природните убавини на планината Јабланица и неговото школување во тамошното основно училиште.

Попески е автор на 20 книги за деца, а најпознат е по „Бонтон за деца“ објавена пред 20 години.

Би можело да ве интересира

„Од исто тесто – стихови за смртта и надежта“ нова поетска книга од Бранко Цветкоски

Ана Ололовска

„Возови на смртта“ нова збирка песни на Зоран Пејковски

Ана Ололовска

Хусто Хорхе Падрон застапен во новото издание на битолски „Современи дијалози“

Ана Ололовска

Конкурс за најдобра песна на „Празник на липите 2020“

Ана Ололовска

Трет фестивал на поезија за деца „Стихувалки 2020“

Ана Ололовска

Објавена книгата „Поеми“ на поетот Глигор Стојковски

Ана Ололовска