Промоција на антологија на современи македонски поетеси

Од:

Антологија на современи македонски поетеси „Ова е моето последно молчење“ со поднаслов „Панорама на актуелни современи македонски поетеси“ ќе биде промовирана вечер во „Јавна соба“, во рамки на Фестивалот на европската книжевност „BookStar“.

Во книгата се претставени современите македонски поетеси кои активно творат од почетокот на новиот век. Станува збор за панорамски преглед со избор од неколку песни што најдобро ќе го претстават личниот севкупен поетски печат на авторките, од поетеси од различни генерации, активни на сцената со по неколку објавени авторски книги поезија на македонски јазик.

Приредувачки на книгата се Елена Пренџова и Оливера Доцевска, а ќе ја промовира Весна Мојсова-Чепишевска.

Книгата е објавена со поддршка на Министерството за култура на Република Македонија.

Би можело да ве интересира

„COMPENDIUM PHILOSOPHIAE“ – нова книга од д-р Бошко Караџов во издание на „Аз-Буки“

Ана Ололовска

Договор за соработка меѓу Министерството за култура и Асоцијација на архитекти

Ана Ололовска

Конкурс за текстови по повод 70-годишнината на литературното списание „Современост“

Ана Ололовска

Стихозбирката „Лилјаци“ од Ристо Лазаров објавена во Белград

Ана Ололовска

Објавена монографија „Гордоста на Кавадарци“ од Тимчо Апостоловски

Ана Ололовска

Објавена монографијата „Дописниот шах во Македонија“

Ана Ололовска