Прилепски уметници гостуваат во Ниш

Од:

Театарската работилница – Прилеп и Центарот за култура „Марко Цепенков“ на покана од Здружението на граѓани „Вардар” од Ниш, денеска и утре ќе гостуваaт на „Денови на македонската култура“ во Ниш.

Гостувањето е со музичко – поетска вечер и претставата – монодрама „Delirium tremens“ од Благоја Ристески Платнар, во режија и и во изведба на Игор Трпчески. Учествуваат и Димитар Ѓорѓиевски, Менде Костоски, Филип Јездиќ и Томе Темелкоски.

Поетската вечер ќе се одржи во библиотеката „Стеван Сремац“, а претставата ќе биде изведена во Академијата за уметност во Ниш.

Би можело да ве интересира

Прва ликовна колонија во Домот на млади во Штип

Ана Ололовска

Во тек е 33-та Меѓународна ликовна колонија „Св. Јоаким Осоговски“

Ана Ололовска

Резиденција на двајца хрватски уметници во организација на „Локомотива“

Второ издание на меѓународната уметничка колонија „Трпејца 2019“

Ана Ололовска

Во Куманово почна меѓународната колонија „Карпино 2019“

Ана Ололовска

Прва уметничка резиденција со уметници од Јужна Америка

Ана Ололовска