Презентации за потпрограмите на „Креативна Европа“ – Култура и МЕДИА

Од:

Канцелариите на програмата на Европската Унија „Креативна Европа“ за потпрограмите Култура и МЕДИА денеска напладне во Младинскиот културен центар ќе одржи отворени презентации во соработка со филмскиот фестивал „Синедејс“.

Презентациите се на темите: „10 најчести прашања и одговори“ – поврзани со новите повици на МЕДИА, критериумите за аплицирање, можностите за учество на тренинзи и работилници, „European film challenge 2020” – промоција на проект поддржан од МЕДИА преку македонска партнерска организација „Блинк 42/21“, „Проекти за соработка – Креативна Европа Култура“ и „Примери на добра пракса од потпрограма Култура: CON-FRONT: heritage, where the past meets future и Тhe Chorus Project“.

Од МЕДИА Деск МК информираат дека настанот е отворен за јавност и, покрај претставници на аудиовизуелниот сектор и претставници од културата, ги поканува и приватните компании, фондации, општини, универзитети, студенти, невладини организации и медиуми за да се запознаат со сите можности за аплицирање на повиците кои се дел од програмата „Креативна Европа“.

Би можело да ве интересира

С. Македонија и Албанија вклучени во француски проект за заштита и вреднување на старите урбани јадра

Ана Ололовска

Македонската дипломатија во ЕУ сака да ја стави културата во прв план

Ана Ололовска

Трето Алтернативно и културно-забавно лето во Охрид

Ана Ололовска

Одбележани 250 години од раѓањето на Кирил Пејчиновиќ во Тетово

Ана Ололовска

Гран при за животно дело од Француската академија за Јордан Плевнеш

Ана Ололовска

Свеченост по повод 250-годишнината од раѓањето на Кирил Пејчиновиќ- Тетоец

Ана Ололовска