Предавање и работилница со унгарската продуцентка Силвија Хушар во Струмица

Од:

Проектот „Конфронт драма“ – предавање и работилница со унгарската продуцентка Силвија Хушар ќе се одржи денеска во Народниот театар „Антон Панов“
во Струмица.

„Конфронт драмата“ е наменета за театарската заедница во државава и ансамблот актери, драматурзи, режисери и продуценти на НУ Театар „Антон Панов“ во Струмица.

Проектот е дел од програмите на Македонскиот центар на ИТИ, Унгарската амбада во Скопје и Народниот театар „Антон Панов“ во Струмица, а поддржан е од Министерството за култура на Р.С. Македонија и Унгарската амбасада во Р.С.Македонија.

Силвија Хушар е театролог, преведувач и креативен продуцент. Родена е во Чехословачка. Дипломирала на Одделот за театрологија на Академијата за Изведувачки уметности и магистрирала на Универзитетот Комениус во Братислава.

Од 2009 година работи во Маладипе театар како менаџер за меѓународни соработки и како креативен продуцент за уметничкиот режисер Золтан Балаш.

Официјален јазик на предавањето и работилницата е англискиот јазик, со симултан превод на македонски јазик.

Би можело да ве интересира

Театарот во Стоби е небезбеден и во него не може да има претстави со публика

Жарко Настоски

На отворена сцена на покривот на ГТЦ, три вечери по ред се играа претстави во рамки на „Театарски викенд на отворено“

Ана Ололовска

Драмското студио „Летечка театарска трупа“ од Тетово вечерва со премиера на комедијата „Ожалостена фамилија“

Ана Ололовска

МНТ со „Кец на десетка“ гостува на манифестацијата „Струмица – Град на културата“

Ана Ололовска

Премиера на „Супербајкастично“ – еко бајка на Театарот за деца и младинци

Ана Ололовска

Премиера на „Петтото годишно време“ во Велешкиот театар

Ана Ололовска