„Последната лента на Крап“ и МНТ во Бечеј, Србија

Од:

Македонскиот народен театар со монодрамата „Последната лента на Крап“, во изведба, режија и продукција на актерот Ѓорѓи Јолевски, на 14 октомври ќе учествува на 10. Бечејски фестивал на монодрамата Би:фемон (Be:femon), во Бечеј, Србија.

Како што се најавува во фестивалската програма ќе учествуваат седум одлични монодрами од Србија, Унгарија, Хрватска и од Северна Македонија, а програмата ќе трае од 12 до 15 октомври.

„Последната лента на Крап“ во изминатиот период учествуваше и во офф-програмата на 19. ИФАД „Стоби“, гостувањето на јубилејните 30. денови на Св. Кирил и Методиј, во Македонскиот културен центар во Крањ, Словенија, како и на фестивалот на монодрамата „Гавран фест“ во Загреб, Хрватска.

Би можело да ве интересира

Бесплатна изведба на „Само глас“ на МНТ по повод Светскиот ден на театарот

Прва читачка проба за претставата „Иванов“

Ана Ололовска

Премиера на претставата „Сите сме птици“ во режија на Слободан Унковски

Ана Ололовска

Опера и балет пушта тајфуни да ги згрее уметниците, публиката се жали дека се смрзнува на претставите, МНТ денес ќе го вклучи греењето

Маја Илиевска-Пачемска

Претставата „Народен непријател“ гостува во Црна Гора

Ана Ололовска

На 15 октомври премиера на комедијата „Лагата“

Ана Ололовска