Поетско читање во Прилеп по повод 100 години од раѓањето на Блаже Конески

Од:

Во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп вечерва со почеток во 20 часот ќе се одржи поетко читање со наслов „Блаже Конески – Проста и строга македонска песна, 100 години од раѓањето на великанот“.

Како што соопштубваат организаторите, настанот е дел од прославата на Владата на Република Северна Македонија, во рамки на прославата за 30 години независност.

На настанот ќе настапат Симона Спировска, актер и Дино Имери, пијано.

Би можело да ве интересира

Денови на македонската култура во Будимпешта – чествување 100 години од раѓањето на Блаже Конески

Ана Ололовска

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Конески

Ана Ололовска

Предавање на Мојсова-Чепишевска за Конески на Универзитетот во Загреб

Ана Ололовска

Необјавен текст на Блаже Конески претставен на 6. Отворени денови на Институтот за македонски јазик

Поетско читање во чест на 100 години од раѓањето на Блаже Конески во КИЦ Скопје

Централно чествување за Конески во Небрегово

А1он