Поетско читање во чест на 100 години од раѓањето на Блаже Конески во КИЦ Скопје

Од:

Поетско читање во чест на 100 години од раѓањето на великанот Блаже Конески, под наслов „Блаже Конески – Проста и строга македонска песна“, во изведба на Дино Имери, пијано и Симона Спировска, актер, ќе се одржи вечер во Културно информативниот центар – КИЦ во Скопје.

Овој настан се реализира како дел од повикот на Владата, по повод одбележување 30 години од независноста.

Би можело да ве интересира

Денови на македонската култура во Будимпешта – чествување 100 години од раѓањето на Блаже Конески

Ана Ололовска

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Конески

Ана Ололовска

Предавање на Мојсова-Чепишевска за Конески на Универзитетот во Загреб

Ана Ололовска

Необјавен текст на Блаже Конески претставен на 6. Отворени денови на Институтот за македонски јазик

Централно чествување за Конески во Небрегово

А1он

Поетско читање во Прилеп по повод 100 години од раѓањето на Блаже Конески

Ана Ололовска