Перформанс на пијанистот Мустафаоглу и уметникот Масин во Градски парк

Од:

„Мардам“ е насловен заедничкиот перформанс на младиот пијанист Арда Мустафаоглу и ликовниот уметник Мирослав Масин, кој вечер од 19 часот ќе се одржува на Школка во Градски парк.

Пијанистот Мустафаоглу придружуван од квартетот „Strength“ ќе се претстави со класични дела на Шопен, Прокофјев, Ерик Сати, Фазил Сај, а неговата изведба ќе биде инспирација за Масин да создава уметнички дела.

– „Мардам“ е скромен обид Градскиот парк во Скопје да прерасне во место каде што класичната музика и ликовната уметност непосредно ќе им бидат достапни на посетителите, велат двајцата уметници.

Би можело да ве интересира

Ликовна манифестација „Творење и креирање дела од отпад од пакување“

Ана Ололовска

Завршува едукативниот проект „Уметност за сите“ на Националната галерија

Ана Ололовска

Прва награда на „Утринска ѕвезда“ за музичко-сценскиот перформанс на основците од „Јоаким Крчовски“, Крива Паланка

Ана Ололовска

Сонатна вечер со рускиот пијанист Евгениј Корољов

Ана Ололовска

Агенцијата за млади и спорт ќе ги соопшти најдобрите на конкурсот „Млади уметници“

Ана Ололовска

Промовирано музичкото издание „Романтизам и импресионизам“

Ана Ололовска