Oтворени презентации за проекти за Креативна Европа Култура за 2020

Од:

Отворени презентации за запознавање со потенцијалните можности за аплицирање на повиците кои се дел од програмата Креативна Европа ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Министерството за култура и Канцеларијата на Креативна Европа-потпрограма култура.

Како што соопшти Министерството за култура станува збор за отворени презентации „Повик за категоријата: Проекти за соработка-Креативна Европа Култура“ за 2020 година“ од страна на Билјана Прентоска, од Канцеларијата на Креативна Европа – Култура, Министерство за култура.

Презентација на проектот „Act-Art Clime Transition“ од страна на корисниците на проектот, невладината организација „Локомотива“ – Центар за нови иницијативи во уметноста и културата (пример од добра пракса) ќе одржи Билјана Тануровска Ќулавковски од „Локомотива“.

Настанот, како што соопшти Министерството, е отворен за претставниците на аудиовизуелниот сектор, културните и креативните сектори, приватните компании и фондации, општини, универзитети, студенти, здруженија на граѓани и медиуми.

Би можело да ве интересира

С. Македонија и Албанија вклучени во француски проект за заштита и вреднување на старите урбани јадра

Ана Ололовска

Македонската дипломатија во ЕУ сака да ја стави културата во прв план

Ана Ололовска

Трето Алтернативно и културно-забавно лето во Охрид

Ана Ололовска

Одбележани 250 години од раѓањето на Кирил Пејчиновиќ во Тетово

Ана Ололовска

Гран при за животно дело од Француската академија за Јордан Плевнеш

Ана Ололовска

Свеченост по повод 250-годишнината од раѓањето на Кирил Пејчиновиќ- Тетоец

Ана Ололовска