Oтворена ликовната изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“

Од:

Вчера во Општина Бутел, беше отворена ликовната изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесницина последната ликова колонија, што веќе традиционално, се одржува во живописното Љубанци.

Љубителите на ликовната уметност ќе имаат можност да видат: 25 слики, две скулптури вометал и една скулптура во дрво.

На последната ликовна колонија, покрај нашите реномирани ликовни уметници како што се: Данчо Ордев, Владимир Лазоски, Харалампие Манчев, Оливер Настески, ГоцеБожурсаки, Ели Чочова и други, учествуваа и уметниците од Србија: Владан Ранѓеловиќ и Вукашин Станковиќ.

На изложбата беше промовиран специјално подготвениот каталог: Деветта ликовна колонија „Љубанци 2019“ во кој се презентирани уметниците и нивните дела.

На изложбата беа наградени и најубавите четири детски цртежи насликани на „Детскиот ден“ во рамките на ликовната колонија.

Би можело да ве интересира

Изложба на Живко Поповски Цветин по повод Илинден

А1он

Изложба на фотографии „Она што го гледаме за последен пат“

Ана Ололовска

Во Куманово отворена изложба „Жените и фотографијата“

Ана Ололовска

Во Битола отворена изложба „1000 години Бигорски манастир“

Ана Ололовска

Изложба на илустрации од Кристина Карапеоска

Ана Ололовска

Изложба „50 години традиција“ на фестивалот „Илинденски денови“ во Битола

Ана Ололовска