Отворање на изложбата „Допирот“ во Мала станица

Од:

Во Мала станица денеска ќе биде отворена изложбата „Допирот“, што е подготвена во партнерство со Британскиот совет и агенцијата за подвижни слики „Лукс“ од Обединетото Кралство Велика Британија, а под кураторската палка на Ана Франговска, соопштија од Националната галерија на Република Северна Македонија.

На изложбата учествуваат исклучителни уметнички имиња од британската визуелна сцена која ја третира проблематиката на движечки слики (Бен Риверс, Уриел Орлоу, Шарлот Проџер, Луис Хендерсон и Бедвир Вилијамс) како и нашите еминентни современи уметници – Елпида Хаџи-Василева, Велимир Жерновски и Кристина Пулејкова.

– Дискурсот за екологијата и заштита на животната средина е во фокусот на уметничките истражувања, додаоа од Националната галерија.

Би можело да ве интересира

Отворена изложбата на Стефан Анчевски во Кичево

А1он

Отворена изложбата „Микро универзум“ на Марк Јанура

А1он

Изложба на Петар Хаџи Бошков на археолошкиот локалитет Стоби

Ана Ололовска

Седумдесет години од првата национална поставка (1951-2021)

Ана Ололовска

Зоран Попоски изложува на најголемиот европски фестивал за дигитална уметност

Ана Ололовска

Со изложбата „Ликовни блесоци“ започна одбележувањето на Денот на независноста во Кабинетот на Претседателот

А1он