Онлајн промоција на првата музичка фолк сликовница за деца „Слушам кај шумат шумите“

Од:

Првата музичка фолк сликовница за деца „Слушам кај шумат шумите“, во издание на ФОЛКОНИКА Скопје – Центар за зачувување и развој на македонската фолк музика, фолклорното творештво, едукација и иновации за деца, денеска ќе биде промовирана преку платформата Зум, со почеток од 11 часот.

Сликовницата „Слушам кај шумат шумите“ е дел од проектот „Музички фолк сликовници за деца“.

-Првата фолк сликовница е почеток на серијата од наслови на музички фолк сликовници, кои ќе следуваат со проектот, информираат од ФОЛКОНИКА.

Би можело да ве интересира

КУД „Кирил Пејчиновиќ“ – Теарце со Новогодишен концерт ги завршува годинашните настапи

Ана Ололовска

Изложба на фотографии од традиционални носии во Гевгелија

Ана Ололовска

В петок 33-то издание на „Охридските староградски средби“

Ана Ололовска

Заврши Меѓународниот фолклорен фестивал „Св. Јоаким Осоговски“

Ана Ололовска

Промоција на монографијата „Од Љубанишча до Дебор“ од Љупчо Милошески

Ана Ололовска

Почнува 11. Фестивал на народна култура „Пображење“ во Вевчани

Ана Ололовска