Онлајн презентација на калиграфските дела на иранскиот уметник Мохамедреза Афшари

Од:

Музејот на македонската борба под мотото „ Музеите работат, иако се затворени“ во соработка со Амбасадата на Исламската Република Иран во Скопје направи видео потсетување на калиграфските дела на иранскиот уметник Мохамедреза Афшари, кој од 17 до 24 февруари годинава во „Порта Македонија“ имаше изложба на своите дела.

– Пандемијата „Ковид-19“ создаде големи проблеми во разни сегменти на општествениот живот, меѓу кои и уметничките активности. Како резултат на настанатата ситуација, многу институции започнаа со онлајн програми со цел да не се запрат нивните активности, па во таа насока е направено и видеото, се наведува во соопштението од Амбасадата.

Би можело да ве интересира

„Фото момент“ во 7-ца на ЈСП

Ана Ололовска

„Ерос и Танатос“ – самостојна изложба на Весна Ничевска во МКЦ

Ана Ололовска

Дигитален триптих – три дигитални изложби

Ана Ололовска

Изложба на слики „Обоен ветар фу“ на Блашка Миева

Ана Ололовска

Прва самостојна изложба на Марија Ќурчиева

Ана Ололовска

Самостојна изложба на Тамара Забазноска во МКЦ

Ана Ололовска