„Очите на воинот“ – книга за бранителите во 2001

Од:

„Очите на воинот“ е нова книга на Тони Ангелески, поранешен припадник на Единиците за посебни задачи на МВР, која е издание на „Тримакс“ и продолжение на неговата претходна книга – „Аманет“.

– На повеќе од 300 страници книгата раскажува за херојските битки на воено-полициските сили на македонската влада во 2001 година, но и во годините пред и по војната. Во содржината се опишани искушенијата, патешествијата и предизвиците со кои се соочија бранителите во изминативе две децении, вели авторот Ангелески, кој сега е вработен во Бирото за јавна безбедност.

Би можело да ве интересира

„Трамунтана“ од Шпанија ја објави сликовницата „Џиновска продавница за фантазии“

Ана Ололовска

Промоција на книгата „Нека играат децата“ од Денис Бојаров

Ана Ололовска

Објавена книгата урбани есеи „Медиумот што недостасува“ од Томислав Османли

Ана Ололовска

Славој Жижек: Влеговме во војна со „Пандемија“ и идеите дека ќе заврши набрзо се утопистички

Ана Ололовска

Објавена „Лирската биографија на Конески“ од Атанас Вангелов

Ана Ололовска

Промоција на хумореската „Ѕврчки“, прв културен настан во време на пандемија во Делчево

Ана Ололовска