Никола Маџиров на книжевен фестивал во Малта

Од:

Никола Маџиров учествува на меѓународниот книжевен фестивал во Малта кој викендов ќе се одржува во градот Валета. Неговите песни ќе се читаат на македонски, англиски и малтешки јазик.

На фестивалот учествуваат и поети од Италија, Англија, Сирија, Малта, Холандија, Романија.

Маџиров беше дел од преведувачката работилница на која неговата поезија беше преведена на десетина јазици. По овие читања следуваат патувања и претставувања на поезијата во САД, Велика Британија, Франција, Белгија, Јужна Африка, Јамајка.

Би можело да ве интересира

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

Ана Ололовска

Промоција на книгата „Зошто јас?“ од Мартин Јовановски

Ана Ололовска

Промовирана публикацијата „Од Букурешт до Преспа – Сведоштва на едно време: Македонија 2008-2018“

Ана Ололовска

Промоција на зборникот „Од Букурешт до Преспа – Сведоштва на едно време: Македонија 2008-2018“

Ана Ололовска

Книга за најстарите културни традиции, писма и литератури

Ана Ололовска

Промоција на книгата „Сакам, значи постојам“ на Ана Јовковска

Ана Ололовска

Leave a Comment

4 + 16 =