Научен собир „Охрид и Балканот, археолошки погледи“

Од:

Научен собир насловен „Охрид и Балканот, археолошки погледи“, ќе се одржи денеска во куќа Уранија во Охрид по повод 80-тиот роденден на академик Вера Битракова Грозданова.

Форумот е организиран од Истражувачкиот центар за културно наследство „Цветан Грозданов“ и Македонската академија на науките и уметностите, а свои излагања за аспекти на темата ќе одржат истакнати научници и експерти од земјава, како и гости од Бугарија, Грција, Русија и од Хрватска.

Би можело да ве интересира

Почнаа археолошките истражувања на локалитетот Црквиште

Ана Ололовска

Повеќекратни неандерталски населувања во пештерата Голема Пешт во Поречјето

Ана Ололовска

Пронајдени коски од 14 мамути стари 14.000 години: Најголемото откритие досега

Татјана Ташкова

Почнува третата фаза од изработката на мастер планот за конзервација на Стоби

Ана Ололовска

Музејот во Штип работи на три локации на локалитетот „Баргала“

Ана Ололовска

Палеонтолошкиот локалитет Стамер прогласен за природна реткост

Татјана Ташкова