„Најдоброто од Македонија“ во Будимпешта почнува со филмот „Панкот не е мртов“

Од:

Со проекција на филмот „Панкот не е мртов“ на режисерот Владимир Блажевски, утре во Будимпешта ќе почнат серија настани од културата „Најдоброто од Македонија“ кои до крајот на наредната година ќе ги организираат македонски иселеници во Унгарија.

„Панкот не е мертов“ е меѓу најуспешните македонски филмови, кој доби голем број меѓународни награди и победи во категоријата „Исток – Запад“ на престижниот фестивал во Карлови Вари во 2011 година.

Филмот е во продукција на „Панк филм“ од Скопје. Во Будимпешта утре ќе биде прикажан во познатото кино „Бем Мози“.

Би можело да ве интересира

Почина француската Жилијет Греко

Ана Ололовска

Македонскиот филм „Налепница“ во конкуренција за номинација на Оскар

Ана Ололовска

ЕХО фестивалот стана член на Меѓународната алијанса на планински филм

Ана Ололовска

Промоција на филмот „Малечка“ на Ана Андонова

Ана Ололовска

Започна програмата на Европската филмска платформа

Ана Ололовска

Филмови на „Авард филм и видео“ на фестивали во Поградец, Белград и Измир

Ана Ололовска