„На сцена“ – самостојна изложба на Глигор Кондовски

Од:

Со самостојна изложба на фотографии пред тетовската публика се претстави Глигор Кондовски, професор по виолина, филсмки работник и фотограф. Изложбата е насловена „На сцена“, а дваесетината дела се изложени во Музејот на тетовскиот крај.

-Неговите чекори одамна се длабоко навлезени во порите на несовршеното поле а тоа е уметноста. Со порив на хедоснист со чиста душа, господар на амбиенталниот звук и на виолината и вечно инспириран од мајстории на Тарковски,Кондовски свесно низ својот домен на креативен интерес прави една природна состојба односно еден суптилен амалгам врз насвидум различности и спој на навидум неоспоивото. Ако првата љубов за него е музиката, а втората филмот, а филмот како форма претставува слика во движење тогаш оваа негова приказна која ни ја претставува е идеално соединување на различните уметнички перцепции во една целина, истакна на отворањето ликовениот уметник и рецензент на изложбата, Славчо Максимовски.

Изложбата е збир на сценски фотографии кои може да се погледат во работните денови на Музејот од 8 до 13 часот.

Би можело да ве интересира

Отворена „Годишната изложба“ на ДЛУМ

Ана Ололовска

Во „Кочо Рацин“ отворена хуманитарната изложба „Душата мисли во слики“

Ана Ололовска

„Метафизички слики“ – изложба на Иво Пецов во КИЦ – Софија

Ана Ололовска

Отворена е изложба „Душата мисли во слики“

Ана Ололовска

Изложба „Космички бумеранг” на Зоран Арсовски-Бабата во Истанбул

Ана Ололовска

Изложба „365 селектирани фотографии“ на Ненад Пивко

Ана Ололовска