Музеј Неготино учесник во меѓународен проект за млади и култура финансиран од Европска Унија

Од:

Музеј Неготино е учесник во меѓународен проект за млади и култура финансиран од Европска Унија. Директорката на Mузејот, Драгица Чекорова денеска информираше дека проектот е насловен ,,The melting pot”, а е во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ КА2, кој ќе трае 15 месеци.

– Општинската установа Музеј на град Неготино е еден од партнерите на овој проект за претопување на културата со младите, а носител на проектот е НАПОР од Нови Сад, Србија. Во овој проект вклучени се по две организации, за млади и култура, од Република Хрватска, Република Србија и РС Македонија. Од македонска страна, учествуваме ние заедно со Сојуз за младинска работа од Скопје, појасни Чекорова.

Во рамки на проектните активности, претставници на учесниците во проектот поминале четири денови во Нови Сад.

– Разменивме искуства и се договоривме околу претстојните ангажмани, се со цел што поголемо спојување на младите и културата, во интерес на сите, нагласи Чекорова.

Би можело да ве интересира

Објавен конкурсот за Годишната награда 18 Мај – Меѓународен ден на музеите

Ана Ололовска

Обновена е поставката во куќата музеј на народниот херој Христјан Тодоровски Карпош Куманово

Ана Ололовска

Промоција на Водич за лица со попреченост при посета на музеите

Ана Ололовска

Штипскиот Музеј одбележува 70 години од постоењето

Ана Ололовска

Изложба „Културното богатство во марките на Македонска пошта“

Ана Ололовска

Изложба „Записи од АСНОМ“ по повод 11 Октомври

Ана Ололовска