Меѓународна награда за драмски автор за македонскиот писател Гоце Ристовски

Од:

Жирито на 8. Меѓународни театарски фестивал што се одржа во Анадолија, Република Турција му додели меѓународна награда за драмски автор на македонскиот писател Гоце Ристовски.

– Жирито ги вреднуваше домашните и странските театарски движења и одлучи да бидат наградаени театарски луѓе кои ја збогатиле со својот придонесе театарската уметност во периодот 2022-2023 година. Во областа на драмската литература Жирито високо го оцени придонесот на Гоце Ристовски во драмската литература преку неговите драми, вреднувајќи ги високо и со задоволство му ја додели „Меѓународна награда за драмаски автор“ – се вели во образложението.

Би можело да ве интересира

Промоција на романот „Полиглот“ од Игор Станојоски

Ана Ололовска

Избор од поетското творештво на Иван Антоновски објавен во Србија

Ана Ололовска

Промоција на книга од Дијана Петрова во Градската библиотека

Ана Ололовска

Промоција на книгата „Денот кога заборавивме да плачеме“ на Магдалена Стојмановиќ – Константинов

Ана Ололовска

Книгата „Град“ за Скопје на Иван Џепароски преведена на српски јазик

Ана Ололовска

Промовирана книгата „Вратничка крваа свадба“ од Стево Томоски и Душан Синадиноски

Ана Ололовска