Mеѓународна ликовна изложба „Мост“ во Ресен

Од:

Домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен, домаќин и организатор на 6. Меѓународна балканска изложба „Мост“, вечер ќе отвори изложба на академските сликари Фатон Кријезиу, Али Синани и Шабан Олан.

Изложбата „Мост“ посочува на патувањата низ различни хоризонти и спојување во една точка, најавуваат организаторите во пресрет на свеченото отворање на изложбата во ресенскиот Сарај.

Ќе биде отворена вечер во 19 часот во изложбениот салон на Домот на културата „Драги Тозија” во Ресен.

Би можело да ве интересира

Визуелната моќност во уличните фотографии на Манчевски на увид од утре

Ана Ололовска

Се отвора изложбата Panic Room во Музејот на современата уметност

Ана Ололовска

Отворање на изложбата „Повторно на 0“ на Илина Арсова вечер во МКЦ

Ана Ололовска

Изложба на Свилен Стeфанов во КИЦ на РСМ во Софија во рамки на проектот „Поврзување“

Ана Ололовска

Изложба на илустрации од Димитар Кондовски

Ана Ололовска

Прва самостојна изложба на академскиот уметник Билјана Билбилоска во Охрид

Ана Ололовска