Меѓународна афирмација на уметникот Крстевски во Холандија

Од:

Македонскиот уметник, стрип мајстор и карикатурист Златко Крстевски учествува со свое дело на меѓународната изложба во Alpen Chaam во Холандија.

Делото е под наслов „Azilum“ (Азилант), со ангажирана тематика од актуелните случувања. Ова дело на Крстевски беше изложено во рамките на симпозиумот „Expecition Templar“ во Алпен, а од мај до октомври ќе биде изложено и во уметничкиот центар „Јеронимус Бош“ („Jheronimus Bosh“).

Поставката е во организација на музејот M.I.I.M.A. Учеството на ваква реномирана меѓународна изложба, како што вели Крстевски е голема афирмација за еден уметник, воопшто.

Би можело да ве интересира

Зоран Арсовски со самостојна изложба во Белград

Почнува 45-та Меѓународна ликовна колонија „Куманово“ во Пелинце

„Бранови и мисли“ – изложба на слики од Наташа Попоска Карче

„Форми во црно“, ликовна изложба на Мице Јанкуловски во музејот „Куќа на Робевци“ во Охрид

Татјана Ташкова

„Форми во црно” – изложба на мултимедијалниот уметник Мице Јанкуловски

Изложба на здружението на уметници „Apicem Oaneum“ од Тетово