Меѓународен филозофски дијалог „Исток – Запад“

Од:

Меѓународен филозофски дијалог „Исток – Запад“ третпат ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Македонската академија на науките и уметностите, Меѓународниот славјански универзитет „Гаврил Романович Державин“ и Филозофското друштво на Македонија.

Тема на годинашниот собир е „Филозофија на образованието & филозофија во образованието“.

Како што е најавено, на настанот ќе учествуваат истакнати академици, професори и филозофски истражувачи од Франција, Русија, Србија и Македонија.

Дијалогот „Исток – Запад“ ќе продолжи утре во Битола, а ќе заврши на 6 октомври во Охрид.

Би можело да ве интересира

Промоција на антологии на поети и раскажувачи академици од Северна Македонија и Косово

Ана Ололовска

Албанскиот академик Синан Шабани: Коста Рацин и Никола Ѓерѓ Миѓени – првенци на европската модерна во овој дел на Балканот

Ана Ололовска

Членови на МАНУ: Расправата за историјата на Македонците и на Бугарите треба да се води непристрасно и независно од политиката

Ана Ололовска

Во Охрид предавање за сличностите меѓу Рацин и Миѓени

Ана Ололовска

Научната и уметничка визита на МАНУ почнува со лингвистичка работилница

Ана Ололовска

Левица до МАНУ: Дали учебниците и вашите научни кариери се лажни, а со тоа Делчев е бугарски револуционер?

Ана Ололовска