„Култура 365“ од Охрид, покажа дека дометите на алтернативната култура можат да бидат високи и плодотворни

Од:

Охридскиот културно-информативен центар „Култура 365“ со несмален интензитет и со активности скоро секоја вечер, продолжува да ја спроведува манифестацијата “Летни уметнички ноќи на улицата Самоилова” (ЛУНУС).

Досега продефилираја бројни личности одсветот на културата и уметноста од земјата и светот,а синоќа беше претставена книгата „Растајнување на светлината“ од Дијана Петкова.

Поетесата Дијана Петкова е родена и живее во Скопје каде дипломирала на Филошкиот факултет на групата Македонски јазик со историја на книжевностите на југословенските народи. Има објавено десетина книги со поезија.

Нејзината најнова книга „Растајнување на светлината“ во рамките на ЛУНУС ја претстави Јулијана Величковска.

Книгата опфаќа поезија во стилот на хаику. Во интерактивниот перформанс, говореа и други поети и прозаисти, како Славе
Горго Димоски, Мишо Јузмески, професор Д-р Димитар Пандев и други.

Би можело да ве интересира

Повторно се отстрануваше урбана опрема од Охридската чаршија

ВИДЕО: Масакр кај „Инекс Горица“ во Охрид

Татјана Ташкова

Дивоградбите го загрозуваат растителниот и животинскиот свет во и околу Охридското Езеро

Меѓународно советување на Здружението на инженери МАКО СИГРЕ во Охрид

Igor Smilevski

(ИНТЕРВЈУ) Георгиевски: Поднесовме 140 кривични пријави за дивоградби, процесирани – нула

Кристијан Ландов

(ВИДЕО) Георгиевски: Усеини ми кажа да му барам локација за бетонската база, јас му кажав дека не сум агенција за недвижнини

Кристијан Ландов