Концерт на Скопскиот дувачки квинтет во Софија

Од:

Скопскиот дувачки квинтет ќе одржи концерт во македонскиот Културно-информативен центар во Софија вечер од 18:30 часот, на кој ќе изведе дела од Моцарт, Фаркаш, Лјадов, Бизе, Д’Агостини и Смокварски.

Ќе бидат изведени и дела од музичарите Васил Атанасов (обоа), Марија Јакимовска (флејта), Ристо Ѓоревски (кларинет), Орце Ицковски (фагот) и Александар Гошев (хорна).

Скопскиот дувачки квинтет концертира четири децении, а од 2002 година е раководен од обоистот Васил Атанасов.

Овој камерен состав во текот на своето постоење изведува дела од светската ризница, како и дела од македонски автори, некои специјално напишани за овој ансамбл.

Би можело да ве интересира

Концерт во изолација на Дино Имери

Ана Ололовска

„Виолина и филм“ онлајн концерт на Пламенка Трајковска

Ана Ололовска

Мини концерт на музичари од регионот на фејсбук

Ана Ололовска

Довршена Бетовеновата „Десетта симфонија“

Ана Ололовска

Андре Риу повторно во Скопје, ќе одржи концерт на 27 ноември

Ана Ололовска

Концертни пијана за Центарот за култура и училиштата во Кичево од печалбари од САД

Ана Ололовска