Комисиите почнаа да ги преразгледуваат одбиените апликации

Од:

Комисиите од Министерството за култура денеска почнаа повторно да ги рзгледуваат апликациите кои се одбиени на Годишната програма за 2019 година.

За нив одлуките се поништуваат и доколку по повторното разгледување се утврдат недоследности, како што соопшти Министерството за култура, листата на поддржани проекти од национален интерес ќе биде дополнета.

Во просториите на Министерството секоја од деветте комисии почна да ги разгледува одбиените апликации. Од Министерството со соопштение ќе известат дали тие ќе имаат рок до кога ќе таре преразгледувањето и дали е предвиден дополнителен буџет.

Би можело да ве интересира

Отпад во Министерството за култура

Васко Маглешов

Порамнување на платите во културата по завршување на изборите

(ВИДЕО) Ласкова: Како советник се грижам за широката слика во културата, проектите се во надлежност на комисиите

Предраг Петровиќ

Министерство за култура: Ќе се менува начинот на финансирање на проектите

Сандра Бошковска

Кумановскиот музеј годинава ќе реализира 23 проекти

По средбата на Заев со Адеми ќе се знае дали ќе се поништи дел од конкурсот на Министерството за култура