Канцеларијата за Креативна Европа – Култура ќе го презентацира проектот „Проекти за соработка“

Од:

Во Музејот на современа уметност во Скопје денеска ќе се одржи работна сесија посветена на повикот за апликација за средства за категоријата „Проекти за соработка“ во организација на Канцеларијата за Креативна Европа – Култура во соработка со Канцеларијата за Креативна Европа – Култура на Република Србија.

Во рамки на фестивалот за „Европска литература“ во соработка со издавачката куќа „Антолог“ од Скопје утре во Домот за занаетчии во Куманово ќе се одржи Панел дискусија за „Програмата Креативна Европа – Проекти за литературни преводи и Европската награда за литература“. На панел дискусијата ќе учествуваат претставницте на Канцелариите за Креативна Европа – Култура од Македонија и Србија, добитницте на Европската награда за литература, Џемал Уаирјачи од Холандија и Офејгур Сигурдсон Исланд и претставници на издавачкиот сектор од нашата земја.

Би можело да ве интересира

Промоција на културни продукти од програмата Креативна Европа 2014/2020

Ана Ололовска

Oтворени презентации за проекти за Креативна Европа Култура за 2020

Ана Ололовска

Презентации за потпрограмите на „Креативна Европа“ – Култура и МЕДИА

Ана Ололовска

Презентации на „Креативна Европа“ на 8 ноември во МКЦ

Ана Ололовска

Презентација на МЕДИА Деск за продуценти и тркалезна маса за филмска критика

Ана Ололовска

Инфосесии за потпрограмите на „Креативна Европа“ во пет општини

Ана Ололовска