Камерна приказна во Филхармонија

Од:

Концертот насловен „Камерна приказна“ ќе се одржи вечерва во 19 часот во во Филхармонија.

На концертот како солисти ќе настапат Елена Дојчиновска (флејта) и Владимир Лазаревски (обоа).

Диригент е Конрад ван Алфен од Холандија, а на програмата се Кончерто да камера за флејта и англиски рог од Онегер и Камерна симфонија оп. 73а од Шостакович (арр. Р. Баршаи).

Би можело да ве интересира

Камерна приказна во Филхармонија

Божествениот звук на Малер во Филхармонија

Ана Ололовска

Рецитал „Клавишите на Арда“ во Филхармонија

Ана Ололовска

Уште еден концерт „Филхармонија за Филхармонија“

Ана Ололовска

Концерт на Филхармонија „Бетовен: Редефиниција“

Ана Ололовска

„Фантазија“ – рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

Ана Ололовска