Изложбата „Скопски материјални и духовни проблесоци” годинава во Турција

Од:

Со изложбата „Скопски материјални и духовни проблесоци” Музеј на Град Скопје од 7 мај до 7 јуни годинава ќе гостува во реномираниот „Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi” во Бурса, Турција.

На изложбата ќе бидат претставени фотографии на предмети од збирките на музејот.

Автори на изложбата се Драгица Живкова и Игор Кузманоски, фотографот е Станимир Неделковски, а текстовите за изложба се на Ферид Мухиќ, Драгица Живкова и Игор Кузманоски.

Би можело да ве интересира

Зоран Арсовски со самостојна изложба во Белград

Почнува 45-та Меѓународна ликовна колонија „Куманово“ во Пелинце

„Бранови и мисли“ – изложба на слики од Наташа Попоска Карче

„Форми во црно“, ликовна изложба на Мице Јанкуловски во музејот „Куќа на Робевци“ во Охрид

Татјана Ташкова

„Форми во црно” – изложба на мултимедијалниот уметник Мице Јанкуловски

Изложба на здружението на уметници „Apicem Oaneum“ од Тетово