Изложба за европската мода на црногорскиот двор на преминот од 19 во 20 век

Од:

Во Музејот на македонската борба вечер од 18 часот ќе биде отворена изложбата „Европската мода на црногорскиот двор“.

Ќе биде претставена софистицирана облека на семејството на црногорскиот крал Никола, кроена од модни креатори во Париз, од крајот на 19 и почетокот на 20 век.

Изложбата се организира во соработка со Народниот музеј на Република Црна Гора и е во рамки на работната посета на црногорскиот министер за култура Александар Богдановиќ, кој со својот домаќин, Асаф Адеми, ќе потпише Програма за културна соработка за 2019-2022.

Би можело да ве интересира

Зоран Арсовски со самостојна изложба во Белград

Почнува 45-та Меѓународна ликовна колонија „Куманово“ во Пелинце

„Бранови и мисли“ – изложба на слики од Наташа Попоска Карче

„Форми во црно“, ликовна изложба на Мице Јанкуловски во музејот „Куќа на Робевци“ во Охрид

Татјана Ташкова

„Форми во црно” – изложба на мултимедијалниот уметник Мице Јанкуловски

Изложба на здружението на уметници „Apicem Oaneum“ од Тетово