Изложба „Скопска стрип акција 2019“

Од:

Во Галеријата „КО-РА“ во Скопје вечерва ќе се одржи стрип-изложба „Скопска стрип акција 2019“ на која ќе бидат изложени подобрите стрип дела од македонските автори од меѓународниот конкурс на стрип „Велес 2019“, а ќе се врачат и наградите на македонските автори.

Изложбата е организирана од страна на СЦМ- Велес и е дел од годишната програма за култура на Град Скопје.

Како што информира Томе Трајков од СЦМ-Велес, во согласност со одобрените финансии од Министерството за култура, ќе се одржи само еден вечерен настан на кој ќе се изложат наградените стрип дела од меѓународниот конкурс „ ВЕЛЕС 2019“, меѓу кои и делата на Александар Цветковски, Јана Илиевска ,отец Иринеј…

Воедно ќе се изложат делата од стрип-авторите, учесници на меѓународната стрип-колонија „ Велес 2019“.

Би можело да ве интересира

Стрип центарот на Македонија – Велес објави нови стрип книги

Ана Ололовска

Објавена книгата „Визуелна хроника на македонскиот стрип: 2000-2007“

Ана Ололовска

Излезе од печат „Стрип Алманах“ бр. 4

Ана Ололовска

Реакција од Стрип-центар на Македонија по резултатите од Годишната програма за култура

Ана Ололовска

Изложба на стрипови и промоција на публикацијата „Школа за ангажиран стрип“

Ана Ололовска

Во Велес отворен 17 Меѓународен салон на стрип-„Велес 2019“

Ана Ололовска