Изложба „Скопје виа Солун“

Од:

Во Галеријата Белогаски во Музеј на град Скопје денеска, во 12:00 часот ќе биде отворена изложбата „Скопје виа Солун“, на која ќе бидат претставени приказните за двата града, нивната поврзаност со патен, воден и железнички сообраќај, трговијата, културните преплетувања и личните, фамилијарните и професионалните врски меѓу градовите.

Изложбата и монографијата се тригодишен проект финансиран од Градот Скопје и Министерството за култура.

Поради мерките и протоколот за пандемијата од Ковид 19, посетата ќе биде ограничена.

Би можело да ве интересира

Изложба 50-години творештво и промоција на публикација на МИЦКО Мице Јанкуловски

Ана Ололовска

Изложба на акварели на Александар Поповски во Битола

Ана Ололовска

„Трансфигурации“ – изложба на Ана Трајковска

Ана Ололовска

Изложба „Мал формат“ 2020 на ДЛУМ

Ана Ололовска

Изложба по повод Денот на образование на турски јазик

Ана Ололовска

Изложба Фрескосликарството на Дичо Зограф во црквите од скопскиот регион

Ана Ололовска