Изложба на Зоран Арсовски во Ќустендил

Од:

Академскиот ликовен уметник Зоран Арсовски-Бабата со изложба насловена „Тектонски пореметувања” од денеска до 20 февруари ќе се претстави во Општинскиот театар во Ќустендил, Бугарија. Изложбата претставува 64 слики од авторот, кој со неа претходно се претстави и во Софија.

Зоран Арсовски-Бабата (1980, Куманово) дипломирал и магистрирал сликарство на Ликовната акдемија во Софија и членува во Друштвото на ликовни уметници на Македонија.

Имал десетина самостојни и учествувал во групни изложби и меѓународни ликовни колонии. Работи во Центарот за култура „Трајко Прокопиев” во Куманово како стручен соработник за визуелни уметности, архитектура и дизајн. Изработува и фрескоживописи, икони, сценографии и дизајн.

Би можело да ве интересира

Во Крива Паланка отворена изложбата „Лазар Софијанов“

Ана Ололовска

Изложба на филм-цртежи од иранскиот режисер Мохаммад Али Саџџади во Кинотека

А1он

Дафина Шекутковска со самостојна изложба во НЛБ Галерија

Ана Ололовска

Изложба на калиграфија и калиграм во Порта Македонија

Ана Ололовска

Изложба на 22 дела на Крстевски во Прилеп

Ана Ололовска

Изложба „Охрид/поглед од другата страна“

Ана Ололовска