Изложба на Љупчо Бојаров во Гевгелија

Од:

Во салонот на Пионерскиот дом во Гевгелија е отворена самостојната ликовна изложба на скопскиот уметник Љупчо Бојаров кој за своите дела е добитник на 11 домашни и меѓународни награди на самостојните изложби во Србија, Шведска, Црна Гора и Северна Македонија, како и на 126 групни изложби низ светот.

-Бојаров своето субјективно искуство го отелотворува во објективен свет и не води на патувања во времето, идно или минато.Тој не слика увертира туку ја претставува кулминацијата на едно духовно доживување преку сублимирање на повеќе материјали за визуелизација на своето дело со негување на симболот како модус на изразување, рече на отворањето Мирјана Крстева Массети, ликовна уметница од Гевгелија.

Љупчо Бојаров е роден 1959 година во Скопје каде завршил училиште за применета уметност во 1978 и дипломирал на Факултетот за ликовни уметности во 1984 година од кога е и член на ДЛУМ.

Би можело да ве интересира

Се отвора изложбата „Трета страна на стварноста“ во МСУ

Ана Ололовска

Изложба на визуелниот уметник Страхил Петровски во Мала Станица

Ана Ололовска

Во Битола отворена изложбата „All is dream” на уметникот Илиана Петрушевска

Ана Ололовска

„Бакнати порти“ – самостојна изложба на Елизабета Митрева

Ана Ололовска

Изложба и научен собир за Дичо Зограф

Ана Ололовска

Изложба на накит изработен на традиционален начин „Белези од природата“

Ана Ололовска