Изложба на дела од Меѓународната струмичка ликовна колонија

Од:

Вечер во Центарот за култура „Антон Панов“ во Струмица ќе биде отворена изложбата на дела создадени на годинашната педесет и седма Меѓународна струмичка ликовна колонија, која се одржа минатиот месец.

Image preview
На колонијата учествуваа четиринаесет ликовни уметници од земјава, кои создадоа нови триесет дела во масло на платно, акрил и мозаик.

Со новосоздадените дела фондот на колонијата брои вкупно 2.600 дела, создадени од околу 1.400 ликовни уметници.

Изложбата традиционално се отвора на 11 септември, Денот на ослободувањето на Струмица.

Би можело да ве интересира

Претсижни светски награди за уметникот Кашавелски од Куманово за делото „Судбоносно време“

Ана Ололовска

Перформанс на живи скулптури во Гевгелија по повод Светската недела на детето

Ана Ололовска

Фестивал на урбана култура – МУРАЛ

Ана Ололовска

Отворање на уметничките колонии во Слоештица и во Цапари

Ана Ололовска

Паралелни ликовни колонии во Слоештица и во Цапари

Ана Ололовска

Авторскиот портрет на Константин Плевнеш на Интернационалниот фестивал на фотографијата во Банги

Ана Ололовска