Изложба на дела од кавадаречки ликовни уметници и нивни гости

Од:

Изложба на дела од кавадаречки ликовни уметници и нивни гости беше отворена денеска во Музеј галеријата во Кавадарци. Присутните можеа да видат дела од Горан Боев, Лазар Дојчинов, Соња Самарџиева, како и од нивните гости, Кире Јосифов, Диме Самарџиев и русинката Анастасија Смирнова.

Писателот Тодор Богев рече дека станува збор за етаблирани и јасно профилирани ликовни уметници, кои досега имаат творено во повеќе ликовни техники.

-Со тек на време, овие уметници имаат издвоено свои конкретни изразни делувања и низ нив позначајно се изразуваат, додаде Богев.

Директорката на Музејот, Весна Ѓорѓиева се заблагодари на поддршката од градоначалникот и Советот на општината, како и на Друштвото на ликовни уметници од Кавадарци.

Би можело да ве интересира

Во Велес отворена ликовната изложба „Метакосмија“ на Ангелина Спировска Муковска и Владо Муковски

Ана Ололовска

„Consutum“ – самостојна изложба на Ана Спасова

Ана Ололовска

Отворена изложбата 50 години ликовно творештво на Александар В. Настески – тетовци патуваа низ времето со полувековниот ликовен опус на авторот

Ана Ололовска

Изложба на академик Васко Ташковски во Даут-пашиниот амам

Ана Ололовска

Во Струмица изложба на отворено „Струмички бисери“

Ана Ололовска

Изложба „Двајца Привремени“ на Кованцалиев и Ѓоргиев

Ана Ололовска