Изложба и промоција на книга „Архитектура на издиш/надув-ување 1“ од Лазар Димов во холот на Филхармонија

Од:

Отворање изложба и промоција на книга „Архитектура на издиш/надув-ување 1“ од Лазар Димов ќе се одржат вечер во холот на Филхармонија.

Рецензенти се м-р Маријана Котевска – Георгиева, филолог писател и поет, доајенот на современата македонска архитектура професорот д-р Митко Хаџи – Пуља и архитект и професор – истражувач д-р Алексадра Крстиќ од Универзитетот Tecnológico de Monterrey во Мексико.

Проектот е овозможен од Министерство за култура како дел од проектите од нациoнален интерес во културата од областа на визуелните уметности, архитектурата и дизајнот за 2021 година.

Би можело да ве интересира

Во Делчево изложба на дела од Лесновската ликовна колонија

Ана Ололовска

Во Куманово изложба на македонската наива

Ана Ололовска

Изложба „Навезени спомени“ во чест на Блаже Конески

Ана Ололовска

Изложба на дигитални графики од студентите од Факултетот за ликовни уметности

Изложба „Преку планината: или за двата паралелни неолитски света на Слатина – Зелениково и Церје – Говрлево“

Самостојна изложба на Афердита Кики во Тетово

А1он