Изложба „Етно записи“ на Драги Хаџи Николов

Од:

Изложбата насловена „Етно записи” на академскиот сликар Драги Хаџи Николов од Гевгелија, беше отворена во Домот на културата „Иван Мазов-Климе” во Кавадарци. Изложени се дваесетина дела изработени со масло на платно.

-Темата е етно мотиви, нешто на што работам во последните петнаесетина години, по што сум препознатлив, рече авторот, нагласувајќи дека во неговите дела ги реинкарнира на некој начин предметите од минатото, што и самиот ги поседува и ги слика.

Хаџи Николов изрази задоволство од соработката со кавадаречкиот културен дом, но и од тоа што се претставува во градот од кој потекнуваат значајните ликовни уметници како Мазев, Чемерски, Шемов и други. Тој потсети дека редовно учествува во ликовната колонија која ја организира Кавадарци.

Би можело да ве интересира

Изложба „Допир на огнот – приказна за стаклото од музејските збирки на Црна Гора“

Ана Ололовска

Музејот од Свети Николе се подготвува за големата изложба „Билазора“

Ана Ололовска

Изложба „Боров Дол 2011-2018“ во штипскиот Безистен

Ана Ололовска

Дела на Златко Крстевски на меѓународна изложба во Полска

Ана Ололовска

Изложба на Катерина Деспот и Васка Сандева во Софија

Ана Ололовска

Амбасадата на Полска организира изложба за 80 години од почетокот на Втората светска војна

Ана Ололовска