Искра Шукарова гостува на интернационалниот фестивал за современ танц „Laiks Dejot 2021“

Од:

Искра Шукарова како кореограф и предавач гостува во Рига, Летонија на интернационалниот фестивал за современ танц „Laiks Dejot 2021“, кој се оддржува од 18 до 24 август во „Eduarda Smilga Theatre“.

Во Рига денеска Шукарова премиерно ќе го презентира своето ново дело „Децентрализирана циркулација“ во „Eduarda Smilga Theatre“. Таа информира дека делото ги истражува изведувачките модалитети на глас и движење тема која последните години ја инспирира Шукарова како автор.

Шукарова како дел од својот престој во Рига од 21 до 23 август во театарот „Eduarda Smilga“ ќе оддржи и мастер клас наменет за студенти и професионалци во полето на совремниот танц во Латвија.

Организатор и уметнички директор на фестивалот е Олга Житлухина, која е една од основачите на латвиската современа танцова сцена.

Би можело да ве интересира

Почнува седмото издание на „Битрикс танцова лига“

Скопје танцовиот театар ја отвора сезоната со танцов перформанс и филм

Ана Ололовска

Две сребра за македонската делегација на шампионатот во танц како спорт на Специјалната олимпијада во Грац

Ана Ололовска

Скопје танцовиот театар и Рисима Рисимкин во март ќе гостуваат во театарот „Шајо“ во Париз

Ана Ололовска

Со „Man Rec” и „Не ми ги допирај очите“ вечер се затвора Танц Фест 2021

Ана Ололовска

Претставата „Меѓусвет“ на Рисимкин за одбележување на 10-годишниот јубилеј на Скопје танцов театар

Ана Ололовска