Филмови за Кирил Џајковски и The Hip ќе се прикажат на фестивалот Докенритам во Белград

Од:

Музичките документарни филмови за Кирил Џајковски „Современа музика за современото доба“ на Ненад Георгиевски и филмот „The Hip“ во режија на Јане Алтипармаков, ќе бидат прикажани на шестото издание на фестивалот „Докенритам“ во Студентскиот град во Белград на 11 јуни оваа година.

Фестивалот „Докенритам“ е фестивал за музички документарни филмови, се одржува во Студентскиот град во Белград од 8 до 11 јуни. Покрај филмската програма, се организираат дебати и промоции на книги.

Гостувањето претставува соработка помеѓу здружението Номад-Арт од Скопје и фестивалот Докенритам.

Би можело да ве интересира

Француска премиера на филмот „Хомо“ на Игор Иванов-Изи во официјална програма на Меѓународниот филмски фестивал во Нанси

Ана Ололовска

Теона Митевска снима во НУБ „Свети Климент Охридски“

Ана Ололовска

Светска премиера на „Сестри“ на Дина Дума во Карлови Вари

Катерина Павлова-Николовска

„Филмска култура“ со домашни наслови во Тетово, Битола и Скопје

Ана Ололовска

Проекции на филмови и концерт со филмска музика во Битола

Ана Ололовска

Ревијално прикажување на победниците на „Галичник Филм Фестивал“

Ана Ололовска