Фестивал „Оро брз граници“: Виртуелна игра и дружба на деца од осум држави

Од:

Меѓународниот детски фолклорен фестивал „Оро брз граници“, кој ќе се одржи денеска и утре, овогодишното 29-то издание ќе го реализира со помош на „Јутјуб“ каналот и „Фејсбук“ страницата на Детскиот културен дом Карпош.

Фестивалот ќе почне во 12 часот, а децата од осум држави два дена ќе играат и ќе се дружат виртуелно.

На фестивалот ќе настапат фолклорни друштва од Србија, Грција, Турција, Бугарија, Словачка, Полска, Хрватска и Детскиот културен центар Карпош, како домаќини и ансамблот Македонија и Каршиака како гости.

Главен покровител на оваа манифестација е Град Скопје.

Би можело да ве интересира

Промоција ‘Од ракописот на една жена’

Предраг Петровиќ

Оперската претстава „Турандот“ од Џакомо Пучини во Национална опера и балет

Предраг Петровиќ

АКТО 18: Проекција на „Витиќ танцува“ или борбата на поединецот за јавното добро

Асемина Проедру и Елеонора Венинова го отворија 8. издание на МФФ Киненова

Оливер Митковски и Андреја Салпе по втор пат во МНТ ќе го изведат поетско-музичкиот електронски акт „Поетроника“

Инспиративен концерт на „Љубојна“ во Прилеп