Фестивал „Нови простори” на кеј „13 ноември” во Скопје

Од:

На кеј „13 Ноември“ во Скопје денеска ќе се одржи фестивалот „Нови простори”.

Фестивалот нуди можности за учество на повеќе категории: „Нови поетски пространства“ со читање по една нова авторска песна на тема „Просторот во мене“, потоа „Акустика под арката на мостот“ со соло настапи на акустични изведувачи под арката на Камениот Мост, како и „Уметност на кеј“ со продажна изложба на нови уметнички дела, амбиентална театарска претстава, класични звуци во некласично опкружување…

Дел од фестивалската програма се и „Танц на кеј“, „Отворен микрофон“, … „Бродот наречен Скопје“ – вечер на к раткиот расказ, како и „Разговор со Горан“ – пладневно матине посветено на творештвото на Горан Стефановски.

Фестивалот го организира Македонски центар за култура и развој, со финансиска поддршка од Град Скопје.

Би можело да ве интересира

Уметникот Крстевски со меѓународна награда од Фестивал во Турција

Ана Ололовска

„Артекологија“ – најновиот проект на „Арс Акта“ за мас-медиумите и екологија

Ана Ололовска

Аудио-визеуелен настан: Дестилација на бои и звуци

Ана Ололовска

Промоција на монографија „980 маслени слики“

Ана Ололовска

Перформанси „Дисеминација насекаде!“ и „Слушна реакција на архитектурата“ на колективот ЛИГНА од Хамбург

Ана Ололовска

Експертски разговори во МСУ во рамки на Европското номадско биенале – Манифеста14

Ана Ололовска