Драмско дело за Прличев од академик Витомир Митевски

Од:

„Прличев – сценски приказ на поетовата судбина“ е насловено драмското дело од академик Витомир Митевски во издание на „Матица македонска“.

Сценскиот приказ и животот на поетот е предаден според автентични списи од големиот македонски преродбеник, изнесени во неговата „Автобиографија“, како и според негови писма, говори, песни…

Витомир Митевски (Куманово,1951) е автор на триесетина книги од областа на филозофијата, класичната филологија и византологија, како и на драмите „Плениците на Сатанаил“, „Штрајк“ и „Жив песок“.

Би можело да ве интересира

„Цепај сине“, купи книга и биди хуман: Ѕоф и „Арс Ламина“ во нова хуманитарна акција

Промоција на книга од папата Франциск на македонски јазик

Онлајн-промоција на „Почитувани бубачки и други морничави приказни“од Маша Колановиќ

Кристина Краличин добитник на првата награда на конкурсот „Il Parnaso – Premio Angelo La Vecchia”

Промоција на романот „Мина“ од Игор Анѓелков

Објавена книгата за деца и млади „Диносаурус“ од Аевар Тор Бенедиктсон