Драмски театар гостува на Меѓународниот фестивал РУТА Група Триглав – Сараево

Од:

Драмски театар Скопје ќе учествува на Меѓународниот фестивал РУТА Група Триглав, кој се одржува во Сараево, Босна и Херцеговина од 20 до 27 јуни, со претставата „Диши“ (на 22. јуни).

Оваа претстава која е работена според текстот на Данкан Мекмилан, е во режија на Димче Николовски. Преводот на текстот е на Бојан Бошковски, сценографијата на Илија Николовски, а костимографијата на Раде Василев.

Улогите ги толкуваат: Јасмина Василева и Димитрија Доксевски.

НУ Драмски театар Скопје е еден од шесте театри од државите членки на овој фестивал од меѓународен карактер.

Би можело да ве интересира

50-та изведба на претставата „Странци“ во Драмски театар Скопје

Ана Ололовска

Драмски театар се прости со четири великани – Ристо Стефановски, Сабина Ајрула Тозија, Видосава Грубач и Мајда Тушар

Ана Ололовска

Почина Ристо Стефановски, театролог и долгогодишен директор на Драмскиот театар

Ана Ололовска

Драмски театар-Скопје со претставата „Странци“ на фестивалот „РУТА Група Триглав“

Ана Ололовска

Во Драмски театар Скопје праизведбата на претставата „Птица со главата меѓу нозе“

Ана Ололовска

Драмски театар гостува на Меѓународниот фестивал РУТА Група Триглав во Сараево

Ана Ололовска