Доделена наградата „22 ноември“ на албанологот Зеќирја Незири

Од:

Наградата „22 Ноември“ за 2022 година денска во Собранието му беше доделена на албанологот на проф. д-р Зеќирја Незири.

dobivaj vesti na viber

Наградата се доделува како признание на луѓе од политичкиот, културниот и општествениот живот во Република Северна Македонија, кои дале свој придонес во унапредување на меѓучовечкиот соживот и меѓусебното разбирање меѓу припадниците на различните заедници, култури и вери во Република Северна Македонија.

Би можело да ве интересира

Доделување на државната награда „22 Ноември“