Дигитален поетски перформанс на црногорската поетеса Катарина Сариќ

Од:

Црногорската поетеса и феминистка Катарина Сариќ вечер, во 19 часот, ќе има онлајн дигитален поетски перформанс преку Скајп и Јутјуб. Модератор на разговорот ќе биде Драгана Евтимова, поетеса и преведувач.

Покрај поезијата од повеќе книги и циклуси, предвидени се и разговори меѓу Сариќ и Евтимова.

Продуцент е Иванка Апостолова Баскар, а иницијатор и организатор Македонски центар на ИТИ/ПРОДУКЦИЈА. Покровител е Министерството за култура.

Заинтересираните можат да го следат настанот на следниот линк.

Би можело да ве интересира

Литературниот клуб „Кирил Пејчиновиќ“ Тетово распиша конкурс за најдобра необјавена песна

Ана Ололовска

Објавен поетски зборник „Литературно шаренило на Балканот“

Ана Ололовска

„Дневник број 13“ – трета стихозбирка на Надица Караколева

Ана Ололовска

„Од оваа страна“, нова поетска книга од Весна Ацевска

Ана Ололовска

Објавена дебитантската поетска книга на Стефан Костоски „Гирланда“

Ана Ололовска

Промоција на „101 сонет од една чудна пролет“ од Владимир Мартиновски

Ана Ололовска